Riskettan Bil

Fr.o.m 1 april 2009 blev det obligatoriskt att alla körkortselev måste genomgå en Riskutbildning som ska handla om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken.

Största anledningen att en sådan utbildning blev obligatoriskt i körkortsutbildningen var att en tredje del av alla bilförare som omkom i trafiken var p.g.a att föraren är påverkad. Man vill minska antal trafikolyckor och dödade i trafiken genom att upplysa körkortselever om de risker som finns i samband droger, trötthet och riskbeteenden i trafiken.

Precis som introduktionskursen / handledarkursen är riskettan också på 180 minuter (3 timmar) exklusive raster.

Vi på Jönköpings Trafikskola erbjuder riskettan kursen för dig som vill göra allting i din körkortsutbildning på ett och samma ställe. Vi erbjuder kurser även på helger och kvällar. Du kan gå riskutbildning del 1 på vår körskola som har nya och fräscha lokaler.

Vi rapporterar digitalt till Transportstyrelsen direkt efter du har gått kursen hos oss. Kursen kommer att gälla i 5 år och det ska göras innan du ska göra förarprovet på trafikverket.

Kursbokning

Priset för Riskettan bil är 590:-. Betalning sker på plats vid kurstillfället. Du bokar dig enklast Riskettan bil på vår hemsida via ”Boka tid” knappen. Efter genomförd bokning får du en bekräftelse skickad till din e-post.

Avbokning eller ombokning av kursen ska ske senast dagen innan före kl. 12.00 annars debiteras kursen fullt . Vid sjukdom eller annat hinder krävs ett intyg.

Avbokning eller ombokning av kursen ska ske senast dagen innan före kl. 12.00 annars debiteras kursen fullt . Vid sjukdom eller annat hinder krävs ett intyg.