Introduktionskurs / handledarkurs

Du som körkortselev har möjlighet att övningsköra privat med en privat handledare. Men för att kunna få göra det måste man veta vad som gäller fr.o.m 1 januari.

2006 infördes lagen om introduktionsutbildning som kallas för handledarkurs också. På vår körskola har du möjlighet att gå en handledarkurs med din. På vår bilskola har vi kurser som är även på kvällar och helger.

Kursbokning

Priset för Introduktionskurs / handledarkurs är 450:-. Betalning sker på plats vid kurstillfället. Du bokar dig enklast Introduktionskurs / handledarkurs på vår hemsida via ”Boka tid” knappen. Efter genomförd bokning får du en bekräftelse skickad till din e-post.

Avbokning eller ombokning av kursen ska ske senast dagen innan före kl. 12.00 annars debiteras kursen fullt . Vid sjukdom eller annat hinder krävs ett intyg.

Boka tid

Introduktionskursen / handledarkursen består av tre moment

  1. Målet för körkortsutbildningen, Regler för övningskörning
  2. Planering och strukturering av övningskörningen
  3. Trafiksäkerhet och miljö

Vad krävs för att bli handledare?

  • du ska vara minst 24 år gammal
  • du ska ha vana och körskicklighet
  • ditt körkort ska vara utfärdat i Sverige eller ett annat EES-land
  • du ska ha haft körkort i minst 5 av de senaste 10 åren

Introduktionsutbildningen ska hållas i minst 180 minuter (3 timmar) exklusiv raster enligt transportstyrelsens krav. Våra handledarurtbildningar är på ca 3,5 timme. Man ska vara på bilskolan en halv timme innan. Både eleven och handledaren måste ha ett svenskt giltigt legitimation. Observera att det är bara svenska id-handligar som godkänns. Pass eller annan id-handling från att annat land kan ej godkännas.

Vad händer efter kursen ?

Den som ska bli handledare måste ansöka om ett handledartillstånd hos transportstyrelsen. Alla ansökningar kan ni göra digitalt genom att gå in på korkortsportalen.se

Om eleven saknar ett körkortstillstånd måste en ansökan för körkortstillståndet skickas till transportstyrelsen också. På vår körskola hjälper vi dig med de här ansökningar och ditt syntest.

Avbokning eller ombokning av en kurs ska ske senast dagen innan före kl.12.00 annars debiteras kursen fullt. Vid sjukdom eller annat hinder krävs ett intyg.