Personbil

Ta körkort för bil hos oss. Hos oss på Jönköpings Trafikskola tar du körkort effektivt och prisvärt.

Följ dessa enkla steg till ditt körkort

Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din körkortsutbildning måste du som elev ansöka om körkortstillstånd hos transportstyrelsen. Vi på Jönköpingstrafikskola kan hjälpa dig med ansökan och syntestet. Det tar normalt mellan 1-2 veckor att transportstyrelsen behandlar din ansökan.

Övningskör privat & med trafikskolan

Om du har tänkt att övningsköra privat och mängdträna måste du och din privata handledare gå en introduktionsutbildning som kallas för handledarkurs också läs mer om våra kurser.

Teoriutbildning

När du har betalat ett startpaket eller enbart teoripaket får du tillgång till Elevcentralen som är marknadens modernaste och mest heltäckande teorimaterial och där har du det mesta samlat på ett ställe. Du kan se ditt körschema, se vilka övningar du avklarat, boka samt se lediga tider, studera teori och även se filmer på massa olika körövningar.

Körutbildning

Parallellt med teorin tar du dina körlektioner. Om du har en privathandledare som du övningskör med kan följa med på dina körlektioner och få tips och råd av våra lärare. Hos oss kör du en annorlunda bil än de bilar som många andra körskolor kör. Vi har ett samarbete med Honda och vi kör en av de lätthanterade bilarna i marknaden. På Jönköpings Trafikskola har du möjlighet att få tider på kvällar och även helger och röda dagar ibland .

Riskutbildning 1 och 2

Riskutbildning 1 är den obligatoriska teorikursen som handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riksfyllda beteenden. Du har möjlighet att boka kursen hos oss. Läs mer…

Kunskapsprov & körkort

Teoriprovet och körprovet för ditt körkort gör du hos trafikverket. Det är ett sammanhållet prov. Förarprovet kan man boka själv privat eller via sin körskola. Om körskolan ska boka förarprovet krävs att eleven är färdig både med teori och körprovet enligt trafikverkets kursplan eller att ha fått ett godkännande av en körlärare på bilskolan. Om du skulle misslyckas med ett prov har du alltid 2 månader på dig att göra om. För att slippa vänta länge och betala onödig avgifter rekommenderar vi att ni som körkortselev väntar på godkännandet från körskolan.